Sofietips: Städa bort relationer till icke existerande personposter

Förra veckan skrev vår utvecklare Daniel Lind om vad ni bör tänka på innan migrering från Sofie 7 till Sofie 8. I den första punkten står det om relationer till icke existerande personposter. Läs hela inlägget.

Hur gör man för att hitta och ta bort dessa i Sofie 7?

Kortfattat: När man har gått in i ett register (Föremål, Fotografi, etc) så kan man växla till tabellen fm_Persrel (föremålsregistret) eller fg_Persrel (fotoregistret). Där visas samtliga relationer som hör till registret. Där finns också en verktygsknapp och under den finns funktionen “Hitta oanvända relationer”. Kör man den funktionen så plockas samtliga oanvända relationer fram och man kan då markera dessa och radera dem.

Steg-för-steg-instruktion: Hitta och ta bort oanvända relationer (pdf)