Sofietips: Rensa och ladda om bilder

Innan migrering till nya Sofie så bör man rensa och ladda om alla bilder i Sofie 7.

Varför?

Det kan finnas bildkopplingar i Sofie 7 där filändelsen står med versaler, exempelvis JPG, men i er bildmapp kan bildfilen ha en filändelse i gemener, jpg. I Sofie 7 fungerar bildkopplingen, men när ni ska migrera till nya Sofie kommer det inte att fungera om inte bildfilernas namn och bildkopplingarna stämmer exakt.

Lösningen är alltså att köra “Rensa och ladda om”, för varje register som ska migreras. Då skapas det nya bildkopplingar, som stämmer exakt med de filer som ligger i bildmapparna.

Varför har det blivit olika filändelser?

Kanske har ni haft en bild kopplad, med jpg i versaler. Sen har ni bytt ut den bilden mot en bild som har jpg i gemener. Då kan det bli på detta sätt.

Hur gör man?

Gå in under Bilder > Bildhanteraren > fliken Bildregister uppdatering. Tryck på knappen “Rensa och ladda om”. Har ni många bilder så kan denna process ta tid. Man behöver inte bocka i rutan “Omskapa små bilder”. Gör detta för varje register som har bilder och som ska migreras till nya Sofie.