Bilder

När du bläddrar i objektlistan kan du se en förhandsgranskning av en bild. Gör detta genom att föra muspekaren över förstoringsglaset på bilden. Samma funktion finns även när du gått in på objektet.

Vill du sedan se en bild medan du registrerar information så kan du gå till redigera läge på ett objekt och sedan till fliken Filer. Till vänster om Radera på bilden finns en symbol du kan klicka på, se bild:

Då får du upp bilden i ett nytt fönster så kan du se den medan du klickar runt bland flikarna och fyller på med information. Markera rutan och tryck ESC-knappen för att stänga den. De finns även möjlighet att öppna alla bilder som finns på objektet under “Ta bort” knappen, dessa kommer man åt oberoende av vilken flik man är inne på.

Bildinställningar

På samma ställe som man lägger in Personer i bild (Tryck på bilden när ett objekt visas) kan man nu välja om bilden/filen ska vara publik eller privat. Går även att välja att bilden/filen ska ärva objektets inställningar för Licens. Finns även samma inställningsmöjligheter för Bild byline och Upphovsrättsinnehavare.

Under Fillänkar hittar man nedladdningslänkar till de olika formaten på bilden/filen. Först är de Orginalet. De övriga tre är de som Sofie skapar när en bild laddas upp.