Bildomvandling och storleksbegränsning

Under “Utseende”->”Inställningar” (svarta menyn längst upp) finns verktyg för att begränsa storleken på de bilder man laddar upp. De inställningar som finns på denna sida gäller de bilder man laddar upp i framtiden. En av inställningarna är “Originalbildens maximala storlek”. Detta kommer automatiskt skala ner originalbilder man laddar upp. OBS! Var försiktig med denna inställning, om du vill att originalbilden inte skall förlora kvalitet. Om du är osäker så kan du lämna detta fält tomt.

Finns även funktion för att auto-orientera tumnagel bilder, prova gärna denna funktion först genom att klicka för alternativet och Spara ändringar. Sedan kan man lägga upp ett nytt objekt med bild och se hur auto-orienteringen fungerar.

Vill man justera storleken på existerande bilder i databas klickar man på den blå knappen “Bildomvandling” till höger. Bildomvandling fungerar på de fullskaliga bilderna, tumnagel samt kvadratisk tumnagel. Bildomvandling fungerar inte på originalbilder. Glöm inte att ställa in rätt bildstorlekar på föregående sida (samt spara). Tänk också på att om du har inställningen “Auto-orientera” tumnaglar påslagen så kommer alla tumnaglar att omvandlas och autoorienteras.

När du gjort alla inställningar och tycker att de stämmer så klickar du på Omskapa bilder. Då går systemet igenom allt i databasen och skapar om till önskad storlek samt auto-orienterar tumnagel bilder om du valt detta. Observera att detta tar en stund beroende på hur mycket bilder man har registrerade.