Bildomvandling

Bildomvandling är ett verktyg för att ändra storleken på de bilder man har registrerade i sin Sofie databas. Detta gäller fullskaliga bilderna, tumnagel samt kvadratisk tumnagel.

För att komma åt denna funktion går man till menyn Utseende i den översta menyn (svart bakgrund högst upp på sidan). Sedan klickar man på Inställningar. Där hittar man en knapp som heter Bildomvandling.

Finns även funktion för att auto-orientera tumnagel bilder, prova gärna denna funktion först genom att klicka för alternativt (se bild nedan) och Spara ändringar. Sedan kan man lägga upp ett nytt objekt med bild och se hur auto-orienteringen fungerar. Eftersom om du har denna förkryssad och gör bildomvandling så utförs detta på alla bilder i databasen. OBS! Kom ihåg att ställa in storlek på de olika bildtyperna innan du klickar vidare och utför bildomvandling.

bildomvandling

Man kommer även se inom parentes vilka storlekar man valt efter man klickat vidare till Bildomvandling. T.e.x. Fullskalig bildstorlek (1200 pixlar).

bildomvandling2

När du gjort alla inställningar och tycker att de stämmer så klickar du på Omskapa bilder. Då går systemet igenom allt i databasen och skapar om till önskad storlek samt auto-orienterar tumnagel bilder om du valt detta. Observera att detta tar en stund beroende på hur mycket bilder man har registrerade.