Mina urval

I vänster menyn hittar man sina Urval. De man väljer och spara går att administrera där samt skriva anteckningar. En annan bra funktionalitet är att man kan dela sina urval med andra användare om man vill skicka te.x. listor. OBS! Ett urval som blivit mottaget via delning kan tas bort, utan att det tas bort för annan person. Om skaparen av urvalet tar bort detta urval kommer det dock försvinna för samtliga mottagare.

Det går att att importera och exportera urval, kom dock ihåg att de ända som fungerar att importera är sådana som blivit exporterade ur Sofie 8.

Ett exempel på export/import är att man kan exportera ett urval och maila till en kollega, sen kan de importera urvalet.

För att skapa ett urval så går man till Objekt i vänster menyn eller gör en sökning på de man vill ha med i urvalet. Sedan markerar man allt som ska vara med och trycker upp drop-down menyn som heter Urval (se bild). Där kan man då spara urvalet och namnge de. Därifrån kan man även ladda urval som redan är gjorda så man får en redigerbar lista.

I samma meny har vi även inkluderat så man kan filtrera bort poster som inte markerats så du lättare får en överblick om vad som ska ingå i urvalet.