Egna publika sidor

Egna publika sidor används för att skapa egna undersidor på er publika sida. Man hittar detta verktyg som vanligt i vänster menyn. Se bild nedan:

När du sedan kommer in till sidan för att lägga till så fyller man först i en Titel, denna är de namnet som sidan får och länken i menyn kommer ha som namn. Fyll sen i Kortadress om ni vill annars skapas den automatiskt, detta blir direktlänken till sidan, ex. vbm.kulturhotell.se/kortadress

Vill man ha en kraftfullare redigerare än bara text så klickar man i “Använd HTML-redigerare?”. Då kan man enkelt ändra design på text osv. Liknar Micorsoft Word’s egenskaper såsom fetstil, kursiv etc.

Innan man sparar bör man välja att den ska publiceras, se pilen på bilden ovan. Spara sedan ändringarna. Går även att använda sidan man skapar som en undersida till en annan Simple pages sida man gjort då väljer man de i rullisten Förälder. Rör man inte den så hamnar er skapade sida direkt i huvudmenyn på publika sidan efter man ställt in detta på navigering, instruktioner för detta följer nedan.

Spara sedan ändringar. Efter man skapat sin sida är det dags att välja att den ska vara med i navigeringen, alltså finnas med på er huvudmeny. Gå då till Utseende och fliken Navigering.

Här ska sidan vara ikryssad för att den ska synas på publika sidan. Man kan även dra sidorna till önskad ordning. Har man skapat en introduktionssida som man vill ha som startsida så väljer man de under Välj en startsida, precis under Spara ändringar knappen.