Samlingar

Hantera samlingar gör man under Samlingar i vänstermenyn. Här skapar man och redigerar sina samlingar. För att skapa en ny väljer man “Lägg till en samling” och efter denna skapats går de bra att sammanföra objekt till den.

För att redigera så finns de en länk vid varje samling som leder dit. Längst ut till höger ser man antalet objekt som är knutna till samlingen.

Om man vill välja omslagsbild klickar man på samlingen och väljer Ändra under den större bilden som kommer fram. Sedan väljer man bild och trycker på gröna knappen Välj omslagsbild. Detta sparas nu och inget mer behöver göras. Vill man redigera informationen kan man gå in och göra detta nu. Tänk på att de måste vara en från ett objekt som tillhör samlingen för att de ska fungera som omslagsbild. En tom samling ger ej denna valmöjlighet.

Självaste redigeringen och skapande av samlingar liknar den för objekt men innehåller enbart fält från Grundinformation. Utöver dessa så går de att välja om den ska vara Publik, Utvald eller märkt med Sekretess. Går även precis som på objekt att göra en Placering/förflyttning av hela samlingen.