Döpa om fält under objekttyper

För att byta namn på ett fält under kategorin objekttyp behöver man göra enligt nedan. Det går inte att byta namn på ett fält under kategorin grundinformation. Omdöpning av ett fält innebär att man skapar ett nytt fält och flyttar värden från det gamla fältet till det nya och att man sedan raderar det gamla. Gör så här:

 1. Skapa det nya fältet, dvs ska ett nytt fält och döp det till det namn du vill döpa om det gamla. Det gör du under menyn till vänster “Objekttyper” och där redigerar du ALLA de objekttyper som ska innehålla det nya fältet.
 2. Sök ut de objekt som har värden i det gamla fältet och INTE värden i det nya fältet genom Avancerad objekt-sökning.
  1. Om det är många objekt bör antalet objekt per sida tillfälligt ändras till maximalt ca 500 objekt. Det gör du på sidan “Utseende” -> “Inställningar” -> “Resultat per sida (admin)”.
 3. Markera alla objekt och klicka sedan på knappen “Redigera”. Du kommer då till multuredigera-läget.
  1. Under “Redigera fält” väljer du det NYA fältet att redigera.
  2. Sedan klickar du på fliken “Kopiera från fält”.
  3. Välj det GAMLA fältet att kopiera från.
  4. Klicka på “Spara ändringar”.
  5. Gör detta för alla objekt.
 4. Sök ut objekt som har värden i både det gamla och det nya fältet. Radera värdet i det gamla fältet genom att följa steg 3 ovan, men välja fliken “Radera fält” istället.
 5. När det inte finns några fler objekt med värde i det gamla fältet kan det raderas. Det görs på sidan “Inställningar” -> “Objekttyp-fält”.