Export av data

Det finns två sätt att exportera data från Sofie. Ena är att markera önskade objekt i översikten och exportera därifrån. Ska man ha ett större urval så görs de genom huvudmenyn till vänster.

export1

I första tillvägagångssättet så markerar man först de man vill exportera genom att bocka för till vänster, sedan klickar man på Exportera. En dialogruta dyker upp med tre val.

export2

Välj hur du vill att exporten ska vara och klicka sedan på Starta export. Du omdirigeras då till en status sida som kan uppdateras och när exporten är klar kan du klicka på filnamnet för att ladda hem filen lokalt till din dator.

Export genom utsökning

Det första man gör är att välja Export i vänstra huvudmenyn. Då kommer man till sidan för export och det första som behövs göras är en utsökning på de objekt som ska exporteras. Denna är likadan som Avancerad objekt-sökning.

export3

När du gjort en sökning så kommer du till översikten för dessa objekt. Vill man exportera allt i utsökningen så klicka direkt på Exportera. Är det bara ett antal av dem så får man markera dessa. Sen kommer rutan för Export alternativ som tidigare. Observera att ordlistor går inte att välja bort utan exporteras alltid.

Inställningar

I inställningarna för din användare hittar du även en sektion nu för Export. Där kan du dölja fält vid export så att just de fälten aldrig exporteras. Standardval ställs som vanligt in direkt i plug-in av Administratör.